24.10.2014

IŞİD’in iki mimarı var: IŞİD’in babası Amerika, Annesi Esed yönetimidir. IŞİD Suriye rahminde doğdu. Irak’ta geldi etkili oldu



Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, IŞİD’in babasının ABD, annesinin ise Esed yönetimi olduğunu söyledi. Selvi, ABD’nin IŞİD üzerinden İslam dünyasında yeni bir dizayn yapmaya çalıştığını ifade etti.

‘PKK ÜZERİNDEN TÜRKİYE’Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İSTİYORLAR’

ABD’nin Kobani üzerinden Türkiye’yi karıştırmak için bir plan yaptığını iddia eden Abdulkadir Selvi, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istendiğinin altını çizdi. Selvi, “Önce Kürtleri oradan tasfiye ettiler, 5-6 bin Kürt bugün Barzani bölgesinde Kobani ve Rojava’nın olduğu kantonlardan geldiler. Kürt lideri öldürdüler, Kürtleri sindirmek için Esed yönetimiyle iş birliği yaptılar hala da rejimle açıktan bir mücadeleye girmiyorlar. Özgür Suriye Ordusu’nun yardımını da o açıdan kabul etmiyorlar. Her şeyleriyle yalan söylüyorlar. Ne istedikleri belli: ‘İstedikleri Kobani’yi bahane ederek Türkiye’yi karıştırmak, Suriye’deki ateşi Türkiye’ye taşımak istiyorlarama bunu yaparken de PKK’nın tabandaki örgütlenmesinden yararlanarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bu da Amerikan planıdır” dedi.

‘ABD İSLAM DÜNYASINDA IŞİD ÜZERİNDEN DİZAYN YAPMAYA ÇALIŞIYOR’

Abdülkadir Selvi IŞİD’in nasıl doğduğuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu. Selvi, IŞİD’in babasının ABD olduğunu ifade etti. Selvi; “Sünniler, Sünni Araplar Irak ve Suriye’de eşit olarak temsil edilmediği sürece bu sorunun bitmeyeceğini daha o zaman Türkiye kendilerine anlatıyordu. Kabul etmediler. Bu Süreçten IŞİD gibi bir yapıyı ortaya çıkardılar. IŞİD’in iki mimarı var. IŞİD’in babası Amerika, Annesi Esed yönetimidir. IŞİD Suriye rahminde doğdu. Irak’ta geldi etkili oldu. Çünkü Irak’ta dışlanan Sünni Araplar var. Bunların bel kemiğini Saddam ordusu oluşturuyor. Şimdi yıllarca El-Kaide üzerinden İslam dünyasını dizayn eden ABD, bu kez de IŞİD üzerinden yeni işgaller, yeni kargaşalar yeni dizayn yapmaya çalışıyor bence işin özü budur.” Şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder