24.11.2014

NAMAZDA KIBLE GÖZETİLMEDİ : Kılıçdaroğlu'nun kaynanasının namazını cemevinde 'kıblesiz' kıldılar



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın cenazesi, cemevindeki namazın ardından Tunceli'ye gönderildiAlevi olduğu bilinen Kılıçdaroğlu'nun kendisi gibi Alevi olan eşinin annesinin cemevinde kılınan cenaze namazında kıble hassasiyetinin gözetilmediği görüldü.


NAMAZDA KIBLE GÖZETİLMEDİ

Alevi olduğu bilinen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi gibi Alevi olan eşinin annesinin cemevinde kılınan cenaze namazında kıble hassasiyetinin gözetilmediği görüldü.



Namazı kıble yerine tabutun etrafında saf tutarak kılan cemevi cemaati ilginç bir görüntü oluşturdu.


KIBLE NEDİR?

Kıble, yön ve yönelinen taraf ya da yönelinen şey anlamında bir kelimedir. Dinimizde Müslümanların namaz kılarken dönmeleri gereken istikameti yani Kâbe'yi ifade eder.


“Biz senin yüzünün göğe doğru dönüp durduğunu görüyoruz. İste simdi seni, memnun olacağın bir kıbleye döndürüyoruz. Artık yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. (Ey Müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, yüzlerinizi o tarafa çevirin. Şüphe yok ki Ehl-i Kitap, onun Rablerinden gelen gerçek olduğunu çok iyi bilirler. Allah onların yapmakta olduklarından habersiz değildir.”        (Bakara, 244)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder