3.11.2014

BİLİYOR MUSUZ PARALEL YAPI 17 ARALIK DARBESİNİ BAŞARSAYDI, HÜKÜMET ve ÇEVRESİ TAMAMI ŞİMDİ SİLİVRİ'DE OLACAKTI : Tayyip Erdoğanın karalığı sayesinde oyunu bozdu.


Darbe girişiminin iki ayağı olduğunu hemen anladık: Emniyet ve yargı.
İki kurumu da hızla darbecilerden temizlememiz gerekiyordu.

Ama bunun hiç de kolay olmadığını gördük. Çünkü;
Türkiye genelinde 81 ilin emniyet müdüründen 72'si Paralel Yapı'nın denetimindeydi.
İstanbul'daki 176 şube emniyet müdüründen 152'si Haşhaşi'lerdendi.

Daha vahimi; yerlerine atama yapılmasını önlemek için, potansiyel adayların tümü için akla gelebilecek tüm gerekçelerle soruşturma açtırmış, sicillerini bozmuşlardı.

Sonuç:

 Emniyet'te müdürlüğe getirilecek adam kalmamıştı!
Yargıya gelince...

Özel yetkili savcılıkların tümü Paralel'in elindeydi.
Ağır ceza mahkemelerinin tümünde 3 üyeden 2'si mutlaka onlardandı. Paralelci olmayan üçüncü üyeyi ise bir açığını yakalayıp şantajla sindirmişler, istediklerini yaptırmışlar, böylece kararların oybirliğiyle alınmasını sağlamışlardı. Örneğin, Köksal Şengün işte böyle bir tezgâhın kurbanı olmuştu."

Sonra?

Dünya tarihi herhalde böyle bir darbe girişimi yazmamıştır.

Ve inan, Erdoğan dışında hiç kimse bu oyunu bozamazdı. ABD'de böyle bir tezgâh kurgulansa, Obama altından kalkamazdı. Avrupa ülkelerinin hiçbirinde böyle bir darbeyi bertaraf edebilecek lider göremiyorum... Tayyip Bey, gözü karalığı sayesinde oyunu bozdu.

Bir şey daha söyleyeyim; Darbeye 17 Aralık'ta değil de ikiüç ay sonra kalkışsalardı, belki Erdoğan da bu hamleyi savuşturamayacaktı. Telaşları, belki de paniklemeleri sonucu darbeyi öne alınca, çemberi tümüyle kapatamadılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder