19.12.2014

TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ: Fethullah Gülen'e Yakalama Kararı ! 1. Sulh Ceza Hakimliği Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması talebini kabul etti


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. 1. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul etti.
14 ARALIK’ta başlayan Tahşiye soruşturması kapsamında, ABD’de yaşayan Fethullah Gülen hakkında ‘suç örgütünün lideri’ olduğu gerekçesi ile yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet savcısı Hasan Yılmaz’ın yakalama kararına yönelik talebi mahkeme tarafından onaylandı.
Soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz’ın yaptığı başvuruda Gülen’e 3 suçlama yöneltildi:
- “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak (TCK 109/2 maddesi uyarınca 2 yıldan 7 yıla kadar hapis)”
- “İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma (267/7 maddesi uyarınca 3 yıldan 7 yıla kadar hapis)
- Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme (TCK 314/1 uyarınca 10 yıldan 15 yıla kadar hapis)
Savcı Hasan Yılmaz bu ifadelerinin ardından “Suç örgütünün lideri şüpheli Fetullah Gülen’in 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği, giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı üzere Halen ABD’de yaşayan şüphelinin atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı uzun süreden beri yurt dışında olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediği anlaşılmakla, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılması talep olunur.”
Yakalama kararını değerlendiren İstanbul 1.Sulh Ceza Mahkemesi hakimi kararı onayladı.




Paralel yapı operasyonu kapsamında bugün görülen duruşmada terör örgütü liderliği suçlaması ile Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı talebi kabul edildi. Gülen örgütünün 81 ilde bu karara karşı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmedik bir “terörist kalkışma”ya hazırlandığı iddia edildi.


Paralel yapı operasyonu kapsamında bugün mahkemenin verdiği kararla Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı kabul edildi. Soruşturma savcıları İrfan Fidan ve Hasan Yılmaz, İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını da talep etti. 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Hidayet Karaca ve 3 polisin terör örgütü üyeliğinden tutuklandı. Tutuklanan Hidayet Karaca ve 3 eski polis Silivri Cezaevi’ne gönderiliyor.

CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEDK TERÖRİST KALKIŞMA

Gülen örgütünün özellikle Fetullah Gülen’e yaklama kararı üzerine Türkiye’nin 81 vilayetindeki adliye binalarını işgal edip, Cumhuriyet tarihinde görülmedik bir “terörist kalkışma”ya hazırlandıkları iddia edildi. Pensilvanya’dan gelen talimatla Gülen örgütünün tüm illerde adliye önlerinde gece gündüz sürecek eylemler için hazırlandıkları kaydedildi.


CEMAAT İÇİN SONUN BAŞLANGICI

Paralel yapı operasyonunun cemaatin sonu olacağını yazdı. Gönensin "Böyle bir örgüt davasının, birinci sanığının, yurt dışında olsa bile Fethullah Gülen olduğu bir dava Gülen cemaati için sonun başlangıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.


14 Aralık operasyonunu bir kesim bir basın meselesi olarak takdim etmek için büyük çaba gösterdi. Tartışma iki gazetecinin üzerine yoğunlaşırken soruşturmanın ana konusu da sürekli arkada tutulmaya çalışıldı.
Soruşturma konusunu özetleyelim. 2009 yılında Nur cemaatlerinin içinden bir grup ayrılır, radikal görüşler savunan yayınlar yapmaya başlar. Bir süre sonra Fethullah Gülen "Tahşiyeciler" denilen bu grup aleyhine bir konuşma yapar, bunların cezalarını göreceklerini söyler. Konu cemaat medyasında da ele alınır. Bir süre sonra "Tahşiyeciler operasyonu" yapılır, bu grup tutuklanır.

EL KAİDE'NİN TÜRKİYE KOLU İLAN EDİLDİ

Cemaat medyası yine yayın yapar, bu yayınlar diğer medyada da tekrarlanır ve bu grup El Kaide'nin Türkiye kolu olarak ilan edilir ve ağır hapis cezalarına çarptırılır.
Şu andaki soruşturmaya konu olan iddialar içinde Gülen'in konuşmasından sonra bu gruba suç isnat etmek için evlerine el bombası ve mermi konulduğudur. İddia Gülen'in yönlendirmesiyle tezgah kurulması, örgüt oluşturulması üzerinedir. Tutuklama kararları bunun üzerine verilmiştir, Fethullah Gülen için yakalama kararı da bu suçlamalarla verilmiştir.

VESAYET DAVALARININ SONU

Olayın hukuki tarafının özeti bundan ibarettir. Ama bir de büyük manzara var. Bu manzaranın içinde, gizli dinlemeler ve casusluk iddialarıyla tutuklanmış üst düzey emniyet görevlileri var.

Bu dava ve soruşturmaların bir araya getirilmesi halinde de, emir komuta zinciri içinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan, siyasi komplolar kuran, yargıya müdahale eden bir örgüt, bir tek örgüt aranacaktır.
Böyle bir örgüt davasının, birinci sanığının, yurt dışında olsa bile Fethullah Gülen olduğu bir dava Gülen cemaati için sonun başlangıcı olacaktır. Ve bu dava, 28 Şubat davasıyla birlikte "vesayet" davalarının da sonuncusu olacaktır.

GÜLEN HİKAYESİ BİTİYOR

Fethullah Gülen Cemaati'nin 80'lerde başlayan yükselişini, Fethullah Gülen'in toplumun değişik kesimlerinde bir din insanı, bir bilge kişi olarak gördüğü saygı ve sempatiden bugünlere gelişinin hikayesine baktığımızda da birçok sorunun cevabını bulmakta zorlanabiliriz. Ama hikayenin sonu, cemaatin ulaştığı cesamet ve etkinliği kullanma şekliyle gelmiştir.

Birinci sanığının Fethullah Gülen olduğu bir "örgüt" davası da hikayenin kaçınılmaz sonudur.


VATAN / Okay Gönensin,



F Tipi Gladyo Bitti C Tipi Geliyor!

MARKAR ESAYAN “PARALEL YAPI B TİPİ GLADYODUR



Markar Esayan, cemaatin ardından C tipi GLADYO adlı yeni bir yapılanma geleceğini ileri sürerek, bu yapılanmanın özellikle ekonomi üzerinden ülkeyi vurmaya güdülendiğini iddia etti.
14 Aralık operasyonu Cemaat medya-yayın grubu için verilen gözaltı kararları gündemde hala sıcaklığını koruyor. Yeni Şafak yazarı Markar Esayan, bugünkü yazısında 14 Aralık operasyon sonrasında çözülen Cemaat ardından geleceğini ileri sürdüğü yeni bir yapılanma olan Gladyo C’nin yeniden ülkeyi karıştıracağını iddia etti.
’2. Dünya Savaşı’ndan sonra NATO ile kurulmuş olan A tipi GLADYO’nun, Türkiye ekonomik zayıflığı nedeniyle Menderes’in ilk bağımsızlık hamlesinden sonra teslim alındığını’ ifade eden Esayan, B tipi Gladyo’nun ise ‘A Tipi Gladyo’nun işlevsiz kalması üzerine dini görünümlü bir paralel yapı üzerinden kurulduğunu, hükümet dahil neredeyse çoğumuzun bu senaryoyu yuttuğunu’ dile getirdi.
A TİPİ GLADYO VE B TİPİ GLADYO NASIL ŞEKİLLENDİ?



Esayan’a göre 28 Şubat B tipi Gladyo üzerinde çok ciddi bir yıkıma neden olmuş olsa da ‘değil bin yıl, on yıl bile sürecek bir formatlama yapmakta cuntacılar başarılı olamadı, testten geçemediler ve vesayet mültezimliği ellerinden alındı, paralel yapıya verildi’ (Mültezim: Osmanlı’da toprak sisteminde açık arttırma usulüyle, belirli eyaletleri kiraya vermeye iltizam, iltizam sahibi olan kişiye de mültezim denirdi.)
ÖCALAN’IN TÜRKİYE’YE, GÜLEN’İN ABD’YE, ERDOĞAN’IN HAPSE GİRMESİNİN B TİPİ GLADYO İLE İLGİSİ
Hatta Esayan’a göre, ’1999 yılında Öcalan’ın Türkiye’ye, Gülen’in ABD’ye, Sayın Erdoğan’ın da hapse gönderilmesi bu bağlamda çok anlaşılır.’
TÜRKİYE’Yİ BEKLEYEN YENİ TEHLİKE: C TİPİ GLADYO
Esayan, yazısında son olarak, şuanda Türkiye için bir tehdit teşkil ettiğini iddia ettiği C tipi Gladyo’yla ilgili olarak ‘bir şekilde paralel yapı üzerinden inşa edilmeye çalışılan B tipi GLADYO oyununun bozulması; deşifre olmasıyla artık kullanılamaz hale geldiğini, dolayısıyla bu yapıyla mücadelenin belki yıllar süreceğini; ama Türkiye’yi kaybetmek istemeyenlerin yeni mültezimler yaratmaya şimdiden girişmiş olduklarını, yani Türkiye’yi bekleyen yeni bir C tipi GLADYO’nun yolda olduğunu’ ifade etti.
 Esayan, “Biz şu an burada konuşabiliyorsak bu cesareti Erdoğan’dan alıyoruz. Erdoğan kimseden ses çıkmayınca kendisini öne atıyor ve ‘Kasetiniz olsa da gelin, konuşun, biz sizi koruruz’ diyor. Erdoğan’ın açtığı alanda da insanlar ilerlemeye başlıyor” dedi.


 Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Altun’un moderatörlüğündeki ‘1. Senesinde 17 Aralık Darbe Girişimini Yeniden Düşünmek’ paneli Markar Esayan, Metin Karabaşoğlu ve Yusuf Özkır’ın katılımıyla gerçekleşti. SETA İstanbul’da düzenlenen panel, akademisyen ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Vesayetin türlü aşamalarını yaşamadan şeffaflaşmanın mümkün olmadığını belirten Markar Esayan, “Bir zihin sıçraması yaşadık ve daha kültürlü bir yapıya doğru gidiyoruz. 

Biz şu an burada konuşabiliyorsak bu cesareti Erdoğan’dan alıyoruz. Erdoğan kimseden ses çıkmayınca kendisini öne atıyor ve ‘Korkmayın, kasetiniz olsa da gelin, konuşun, biz sizi koruruz, kendinize güvenin ve cesur olun’ diyor. Çünkü toplumdan o tepki gelmiyor. Erdoğan’ın açtığı alanda da insanlar ilerlemeye başlıyor” dedi.


“PARALEL YAPI B TİPİ GLADYODUR”
Tazminat döneminden günümüze kadar vesayetin virüs gibi büyüdüğünü belirten Markar Esayan vesayet sistemin 1839 yılında imzalanan Osmanlı- medya ve seçkin sermaye tarafından desteklenen A Tipi Gladyo’nun 28 Şubat’ın ardından etkisini kaybettiğini belirten Markar Esayan, sivil görünümlü ve dindarlarla barışık B Tipi Gladyo olan paralel yapının çok iyi kurgulandığını ifade etti. T

ürkiye’de millileşmeye yönelik adımların darbeler yoluyla engellendiğini belirten Esayan, “A Tipi Gladyo’yu 3 darbe yapan askeri cunta ve onu destekleyen medya, seçkin sermaye ve sivil toplum kuruluşları temsil ediyordu. Ancak bin yıl sürmesi planlanan 28 Şubat darbesi 5 yıl sürünce, A Tipi Gladyo son şansını da kaybetti ve çağa daha uyumlu, sivil görünümlü, dindarlarla barışık B Tipi Gladyo kurgulandı. Halkın kavgalı olmadığı bir formda çalışan bir paralel yapı oluşturuldu. Çünkü önemli olan vesayetin devam etmesiydi. Dindar görünümlü paralel yapının üst seçkinleri vesayetin bir parçası ancak tabanı bir travma yaşıyor” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN’IN DURUŞU VE HALKIN TECRÜBESİ ETKİLİ OLDU”

17 Aralık sürecinde Erdoğan’ın duruşu ve halkın tecrübesinin çok etkili olduğunu belirten Markar Esayan, “17 Aralık darbesi başarılı olsaydı, Erdoğan partisinden koparılıp hal edilebilseydi biz bunu konuşamayacaktık. Erdoğan’a lanet ediyor olacaktık. Çünkü plan çok iyi kurgulanmıştı. Erdoğan’ın duruşu ve halkın tecrübesi çok etkili oldu. Menderes’e, Polatkan’a, Özal’a sahip çıkamamak, güçlü bir lidere sahip olmamak, güçlü olanlara da sahip çıkamamak halk da suçluluk duygusu yaşattı. Yolsuzluk iddialarını yok saymadık ama hepsini masaya koyduğumuzda en büyük yolsuzluğun irademin gaspına yönelik yolsuzluk olduğunu gördük. Halk bu feraseti gösterdi ve seçimlerde cevabını verdi. B Tipi Gladyo’yu saf dışı bıraktı. Yakında C Tipi Gladyo çıkacak çünkü bu kavga hiç bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ KARDEŞİZ, AMA BİZ AĞABEYİZ, YOKSA YAPACAĞIMIZI BİLİRİZ”

17 Aralık sürecini yükselişin sonu, bitişin ise başlangıcı olarak niteleyen Metin Karabaşoğlu, Said Nursu ile ’in yolunun ayrı olduğunu ve Gülen hareketinin nurcu olmadığının bilinir hale geldiğini söyledi. Kitaplarının Gülen hareketi tarafından yasaklandığını belirten Karabaşoğlu, “Satır altındaki meselelerin alenen tartışılması çok hayırlı oldu. Aleniyet, gizlilikle güçlenen yapıların sonu anlamına gelir. Bu zamana kadar ‘Hepimiz kardeşiz, ama biz ağabeyiz, yoksa yapacağımızı biliriz’ söylemi vardı ve konuşamıyorduk. İlk defa konuşabiliyoruz. En az 200 yüzü olan bir yapı var karşımızda. Gülen hareketi, kendilerini başarılı kılan başarılı sosyolojik ve psikolojik okumalar yaptı. ‘Çocuğunuz perişan olmasın, komünist olmasın, namaz kılsın, içki içmesin ve dünyevi anlamda başarılı olsun’ diyerek ailelerin ve toplumun ihtiyaçlarını doğru tespit etti” dedi.

“80’LER FETHULLAH GÜLEN İÇİN ‘YÜRÜ YA KULUM’ DÖNEMİ OLDU”

Gülen hareketinin, hem Risale-i Nur hem de Asr-ı Saadet geleneklerini kendilerine göre yeniden inşa ettiklerini belirten Metin Karabaşoğlu, “Fethullah Gülen, Bediüzzaman hayattayken kitaplarını okudu ancak Küçük Dünyam isimli kitapta Kürt olduğu için Bediüzzaman’ı görmeye gitmediğini söyledi.

 Kendisiyle beraber tüm Erzurumluları da öyle lanse etti. Kitabın sonraki baskılarında ise bu ifade çıkarıldı. 80’lerde ana akım Risale-i Nur hareketi iki büyük bölünme yaşadı ve Fethullah Gülen için ‘Yürü ya kulum’ dönemi başladı. Gülen hareketi kendine müthiş bir merkez buldu. Bu bir rastlantı değil, projeydi. Gülen kitaplarında Risale-i Nur’dan aldıklarını kendi ifadeleriyle anlatıyor. Ebuzer’im diye başlayan ama Muaviye’ye parmak ısırtan bir yolculuk yaşadı. Gülen, nabza göre şerbet verdi ve 12 Eylül’de demokrasi karşıtı söylemlerine rağmen, Özal döneminde demokratik olduğunu belirtti. Bir  halkla ilişkiler çalışması yaptı. Gülen’in doğum tarihi bile şartlara göre farklılık gösterdi” dedi.

“27 MAYIS’TAKİ ASKERİN YERİNİ 17 ARALIK’TA EMNİYETÇİLER ALDI”

17 Aralık sürecinde, 27 Mayıs’tan farklı olarak askerin yerini emniyetçilerin aldığını söyleyen Yusuf Özkır, “TİKA ile Türkmenistan’a gittiğimde dışarıdan yabancı olarak yayın yapabilen tek gazetenin Zaman olduğunu gördüm. 27 Mayıs’tan sonra vesayetin asker, bürokrasi, medya ve aydınlar kısmı tartışıldı. 17 Aralık girişimi de bu üç ayak üzerinden devam etti. 17 Aralık’ta askerin yerini emniyetçiler aldı. Zaman gazetesi, 14 Kasım’da ‘Eğitime darbe’ planı manşeti ile çıktı. Savaş o anda başlamıştı aslında. Sosyal medyada hızlı bir şekilde örgütlenmeler oldu ve sahte profiller üzerinden dershane ve eğitime destek meselesi yayınlandı. 17 Aralık’ta ise Türkiye’de ‘Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ manşeti atıldı. Sosyal medyada Fuatavni, Başcalan, Twitankara, Haramzadeler gibi hesaplarla algı mühendisliği çalışmaları yapıldı.  ve Bülent Keneş gibi Gülen grubu medyasında çalışan pek çok isim bu çalışmalarda yer aldı. Gülen grubunun evlerinde ve yurtlarında kalan öğrenciler aynı anda hesap sosyal medya hesabı açıp aynı şeyleri yazdı” ifadelerini kullandı.

“CEMAAT GÜÇLÜDEN MAĞDURA EVRİLDİ”

17 Aralık’tan sonra güçlü ve hegomanyacı bir yapının kademe kademe mağdur pozisyonuna evrildiğini belirten Yusuf Özkır, “Cemaat bir yılda, kendine güvenen bir noktadan mağdur pozisyonuna geldi. 14 Aralık operasyonunun ardından ‘Medyaya darbe planı’ manşetleri atıldı ve batıya bizi kurtarın çağrısı yapıldı yazılarında ‘zalim, zulüm ve zulmediliyor’ gibi ifadeleri sıklıkla kullandı. 30 Mart seçimlerinde Gülen hareketi, ‘Büyük Turp’ üzerinden gözetim toplumu mesajı verdi ve herkesi gördükleri algısını oluşturmak istedi’nin en az 3’te 2 belediyeyi kaybedeceği söylendi. ‘Bizden korkun, istediğimiz zaman sizi ifşa edebiliriz’ dediler. Montaj gazeteciliği ortaya çıktı. Seçimler kaybedilince ise son derece irrasyonel şekilde kaza ve deprem gibi olayları,


 Allah’ın toplumu cezalandırması gibi lanse ettiler” şeklinde konuştu.


BİR MİLLET UYANIYOR
İnsanlar Erdoğan’a, Davutoğlu’na değil, aslında öncelikle kendi irade ve haysiyetlerine sahip çıkıyorlar.


ON YIL BOYUNCA NİCE BADİREDEN GEÇTİKTEN SONRA SİYASETEN ÇOK BAŞARILI, ARKASINDA YÜZDE ELLİLİK BİR HALK DESTEĞİ BULUNAN VE MUHTEMELEN BİR ON YIL DAHA ÜLKEYİ YÖNETECEK BİR SİYASİ LİDERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN NE YAPILABİLİR?


Hele o lider “yoldan çıkmış” ve “Vesayet 2.0”a teslim olmamışsa...

“Evet, evrende bir enerji var” diyen sığ/bön kişinin durumuna düşmeyelim ama, evet bir üst akıl var ve paralel yapı üzerinden “demokratik görünümlü yeni bir vesayet” kurmak için oldukça içerikli bir plan yapmış.

Onca yıl, onca emek, onca proje, ilmek ilmek, oya oya işlenmiş. Soldan sağa, yukarıdan aşağıya her mahalleye sızılmış, toplum algısını dizayn için birçok uyuyan hücreye yatırım yapılmış, gönüllü olmayanlar ise toplanan malzemelerle şantaj kıskacına alınmış.

Türkiye’de uygulanagelmiş “Batıcılaşma” endoktrinasyonu da bu kavgaya “potansiyel” toplumsallık sağlamış. Laikler/dindarlar, liberaller/İslamcılar, demokratlar/otoriterler şeklindeki suni yaratılan dikotomiler, batıcılaşmaya adanmış kayıp ruhları manipüle etmek için çok işlevsel bulunmuş.

Böyle bir devasa organizasyon Türkiye gibi çok önemli bir ülkeyi “demokratik kurallar gereği” kendi haline bırakabilir mi?

Soruya dönelim...

Siyaseten çok başarılı bir lider, iç savaş dâhil her türlü yöntemle alaşağı edilememişse, onu nasıl alt edersiniz?

Etrafını sararsınız. Soluksuz bırakırsınız ve mesela yolsuzluk gibi, halk desteğini yok etmeyi, paralize etmeyi, insanları tereddüde/dehşete düşürmeyi amaçlayan siyaset dışı bir noktadan saldırırsınız...

Sırtlanların taktiğidir bu...

Sırtlanlar kocaman, heybetli, güçlü ve asla tek başlarına karşılarına çıkamayacakları rakiplerini kalabalık bir sürü halinde bazen günlerce koşturarak yorarlar, küçük ısırıklarla güçten düşürürler ve en nihayetinde o kendi cüssesini taşıyamayacak hale geldiğinde onlarcası birden üzerine çöker...

İşte Recep Tayyip Erdoğan’a yaptıkları buydu. Adama ameliyat masasındayken operasyon düzenlediler.

Dava şuurundan uzaklaşmış, gevşemiş irili ufaklı bazı partililer, durumun vahametini anlayana kadar iş işten geçecek, Erdoğan kaşla göz arası hal edilecekti. Ne iyi ki halk var.

Erdoğan MİT’i korumaya aldığından, Genelkurmay Elektronik Sistemleri’ni (GES, bölgenin en gelişmiş dinleme/gözleme sistemi) paralelin gasp ettiği Emniyet’e değil, MİT’e bağladığından, 2010 sonunda içinde birçok emniyetçinin bulunduğu şüphelilerin soruşturulmasını isteyen BTK’nın Dink raporuna “Olur” verdiğinden, Kürt sorununu müzakere ile çözme eğilimi gösterdiğinden, mesela beş milyar dolarlık füze sistemlerini ABD değil de Çin’e ihale ettiğinden, “One Minute” ile uluslararası çete devletlerinin güdümünden çıktığından beri “iyi sinyaller” vermiyordu.

Üçüncü yabancı bir gözün olmadığı, “biz bize çözüm” denen kritik önemde bir mantıkla “top secret” hazırlanan Çözüm Süreci kamuoyuna açıklanınca ipler koptu; Türkiye en büyük prangasından kurtuluyordu.

Sadece Böcek İddianamesini okursanız, olayın vahametini anlarsınız. Böyle bir kumpastan kurtulmak normalde imkânsızdır. Erdoğan olağanüstü bir kavga verdi. Halk Menderes’in rövanşını Erdoğan’a sahip çıkarak aldı.

Ve demek ki güçten düşüyorlardı, yenilmez değillerdi.

Ama sürek avı devam ediyor. Rahatlamak, küçümsemek gaflet olur.

Ellerindeki her malzeme ile kutsal/milli/demokratik/alelade ne varsa her şeyi araçsallaştırarak, her şeyi göze alarak 2015 seçimleri öncesinde son kozlarını oynayacaklar.

Baraj tartışması sinyali verdi.

Korkmanın, sütre ardına gizlenmenin zamanı değil. İnsan bir kere ölür. Kölelik ise her daim ölümdür.

Herkes işini iyi yapsın. Çalışkan, dürüst ve uyanık olsun. Bu yeterli.

İnsanlar Erdoğan’a, Davutoğlu’na değil, aslında öncelikle kendi irade ve haysiyetlerine sahip çıkıyorlar.

İşin özü budur.

Markar Esayan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder