1.12.2014

MİLLETİ AYNI SAFTA BULUŞTURMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ : Artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan fitne odakları değil , biz de, yüz yıl sonra bütün bir milleti tek safta buluşturmanın gayretini göstermeye çalışıyoruz. Artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye’yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir


“Bugünler Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden canlanması gereken günler. Bizim hiçbir hesabımızda tesadüf yoktur. 63. hükümeti kurduktan sonra yurdumuzu dolaşıyorum. Bir meşale yakıyoruz. Bu meşalenin adı yeni Türkiye meşalesi. Tekrar aşk ve şevke tarihe doğru yürümeye geliyoruz. Demokrasimiz birçok engeli aşarak bu hale geldik. 12 yıl evvel borç dilenen, IMF memuru önünde baş eğen başbakanlar dönemi bitti, bütün dünyanın önünde ceketini iliklediği yeni Türkiye geldi. Birçok oyun oynadılar, Gezi provokasyonları; 17, 25 Aralık provokasyonları. Tehditlerle, şantajlarla bu milletin yürüyüşünü kesmek istediler. Ama durduramadılar” diye konuştu.

MİLLETİ AYNI SAFTA BULUŞTURMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Milleti tek safta buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: 


“Artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan fitne odakları değil, nasıl Balıkesir’de ayağa kalkan Kuva-yi Milliye ruhu, bütün bu yiğitleri, dün huzurunda bulunduğumuz Allahüekber şehitleriyle buluşturmuşsa, biz de, yüz yıl sonra bütün bir milleti tek safta buluşturmanın gayretini göstermeye çalışıyoruz. Artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye’yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.


 Dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkarken, bu aziz milleti temsil etme onurunu taşıdık. Gittiğimiz her yerde, hem ülke içinde, hem de Orhun anıtlarından Afrika’ya, Balkanlar’dan Arakan’a kadar al bayrağı dalgalandırdık. Bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, ezeli ve ebedi kardeş kılmaya geldik. Artık borç isteyen bir Türkiye değil, aksine borç veren, kendi savunma sanayisini kuran bir Türkiye’dir. 


Yeni Türkiye’nin kudret ve şefkatinden memnun musunuz? Sizlerin temsilcilerine destek vermeye hazır mısın? Kurtdereli Mehmet Pehlivan, ‘Her güreşime çıktığımda arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissediyorum’ diyor. Biz de her mücadeleye, arkamızda 77 milyon vatandaşımızın gücünü hissederek giriyoruz. Allah bu millete zeval vermesin. Gözlerinin içine baktığımız her mazlum biz de merhameti, şefkati görsün.”

Balıkesir’in Kuvâ-yi Milliye meydanında 114 tesisin toplu açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder