12.09.2014

KADDAFİ Zulmü : Libya’da, eğitim ve sağlık hizmetleri bedava idi Libya devleti, tüm hastalara ilacı, hiçbir ücret talep etmeden veriyor idi,Benzin sudan ucuz, Libya milli bankaları, faiz almıyor,Vatandaşları, hiçbir vergi ödemiyor idi


Eelektrik, doğalgaz ve su bedava! 

Benzin sudan ucuz, Vergi yok!…

“Dünya bir diktatörden kurtuldu”, “Tiran’ın sonu”, “Diktatörün ölümü”, “Kaddafi, son”, 

“Ateş etmeyin diye yalvardı”,
“Bir diktatörün sonu”… Okyanus ötesi ve onların Türkiye ayağı, hurafe ve sermaye medyası, Libya lideri KADDAFİ’nin, ölümünün ardından, bu başlıkları attı…
Peki KADDAFİ nasıl bir diktatördü?
Öncelikle Kıbrıs çıkarmamızda Türklerin yanında olan destek veren tek liderdi…
Gazetelerde, kanlı fotoğrafları, boy boy gösterilen, sunucuların, ölüm haberini sevinçle verdikleri KADDAFİ, ülkesine, 42 yıl boyunca zulmetti.
İşte bir diktatörün, 42 yıllık zulüm tablosu…
1.          Libya’da, evlerde kullanılan elektrik bedava.
2.          Su ve doğalgaz, zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.
3.          Libya’da, eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.
4.          Libya devleti, tüm hastalara ilacı, hiçbir ücret talep etmeden veriyor.
5.          Benzinin litresi, 0,08 Avro, yani bir Libyalı’nın, bir litre benzine ödediği para, Türk Lirası’yla, yaklaşık 20 kuruş.
6.          Libya milli bankaları, faiz almıyor.
7.          Libya vatandaşları, hiçbir şekilde vergi ödemiyor.
8.          Libya, hem Afrika’da, hem de tüm dünyada, en borçsuz ülke.
9.          Libya’da, arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.
10.       Yurtdışında, burslu okuyan öğrencilere, Libya devleti, iadesiz olarak aylık, 1650 Avro burs veriyor.
11.       Libya’da, tüm üniversite mezunları, bir iş bulana kadar, maaşa bağlanıyor.
12.       Libya’da, evlenmek isteyen, tüm çiftlere, devlet, 150 metrekarelik daire veriyor.
13.       Libya’da, istisnasız olarak, her aile, aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyor.
14.       Petrol gelirlerinin yüzde 90′ı, Libya halkına gidiyor.

Tüm bu cümleleri artık, geçmiş zaman kipinde vermek gerekiyor.

 Çünkü Libya ve dünya, büyük bir diktatörden kurtuldu…
Libyalı Muhaliflere  Kimler Yardım Etti ise.  
Kaddafi’nin Kanı  Onların Üzerinde !




 CBS'e gore ölüm emri Clinton'dan


 Birkaç gün önce Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nden bir açıklama yapılmıştı: "Kaddafi'nin yerini belirledik, kısa bir süre içerisinde yakalayacağız." Bu tam da ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Libya'yı ziyareti esnasındaydı. Bu ziyarete kadar Amerika Kaddafi'nin öldürülmesini açıkça dillendirmekten kaçındığı halde, Clinton Libyalılara açık konuştu: "Amerika Kaddafi'yi ölü görmek ister." 

Nitekim Kaddafi canlı olarak yakalandı ama adeta tüm dünyaya gösterircesine linç edilerek öldürüldü. Bu, infazdan birkaç gün önce Kaddafi'yi ölü görmeyi dillendiren Clinton'ın ziyaretinin tesadüf olmadığını gösterdi. CBSNEWS sitesinde Amerika Dışişleri Bakanı Clinton'ın Libya'ya ziyareti 18 Ekim 2001 de "Clinton Libya'ya sürpriz ziyaretinde daha fazla yardım sözü" başlığıyla verildi. O gün fazla önemli gözükmeyen ama Kaddafi'nin linç edilmesinden sonra büyük önem kazanan önemli bir detay vardı haberde. 

AMERİKA ÖLÜ İSTEDİ 

Clinton alışık olmadık bir şekilde Libyalı yetkililere açık konuştu deniliyordu; "Amerika Birleşik Devletleri eski diktatör Muammer Kaddafi'yi ölü görmek ister. Umarız kısa süre sonra yakalanır veya öldürülür ki ondan artık korkmak zorunda kalmazsınız."

 Haberde o zaman kadar ABD'nin genel olarak Kaddafi'nin öldürülmesi gerektiğini dillendirmediğine de dikkat çekiliyor. CBSNEWS'in haberinde geçen bu detay Clinton'ın ziyareti ile Kaddafi'nin infazı arasındaki ince bağı gözler önüne seriyor. Kaddafi'nin "acımasızca" öldürülmesi dünya basınında geniş yer aldı. Mısır'da yayınlanan Elehram gazetesi konuya 21 Ekim nüshasında geniş yer verdi ve manşetinde şu satırlar yer aldı: "Kaddafi Bugün Gizli Bir Yerde Defnedilecek" Haberin spotunda ise Kaddafi'nin öldürülmeden önce devrimcilere yalvardığı ve "Yazıklar Olsun Size, Siz Hiç Merhamet Bilmez misiniz!" dediği aktarılıyor. Öldürülmesiyle ilgili komisyon oluşturulacağı, oğlu Seyfülislam'ın da ülkenin Batısında yakalandığı verilen bilgiler arasında. Haberde 22 Ekim'de yeni bir isimle Libya'nın kurtuluşunun ilan edileceği ve hükümetin kurulacağı bildiriliyor. Haberin detaylarında Geçiş Konseyi üyelerinden birinden referansla Kaddafi'nin gizli bir yerde İslami usullere uygun olarak defnedileceği bilgisi veriliyor ancak cenazenin nasıl kaldırılacağıyla ilgili bilgi verilmediğine dikkat çekiliyor. Gazetede Kaddafi'nin öldürülmesi hususunda büyük bir belirsizlik olduğu için Libya Ulusal Geçiş Konseyinin bir soruşturma komisyonu açılacağını duyurduğu da aktarılıyor.

 İNFAZA SORUŞTURMA

 Diğer taraftan Birleşmiş Milletlerin de Kaddafi'nin nasıl öldürüldüğü hususunda soruşturma talep ettiği ve konuyla ilgili olarak kendi bünyesindeki insan hakları bölümüne hadiseyi soruşturma çağrısında bulunduğu bildiriliyor. Haberde Kaddafi ailesinin acılarının Kaddafi ve oğlu Muğtasım'ın öldürülmeleriyle sınırlı kalmadığı, oğullarının en tanınanı Seyfulislam'ın da ülkenin Batı'sında ele geçirildiği detayı veriliyor.

 Gazete 22 Ekim Cumartesi günü Libya Ulusal Geçiş Konseyinin devrimin nihai zaferini ilan edeceğinin altını çiziyor. Libya'da Kaddafi devri artık kapanmış gözükse de, Amerika'da yayınlanan Los Angeles Times gazetesinin de belirttiği üzere "aşırı şekilde silahlanmış milis güçlerinin olduğu ülkede şimdi dikkatler belirsiz geleceğe çevrildi." Albay Muammer Kaddafi, muhaliflerine insan onuruna yaraşır şekilde davranmadı, insan onuruna aykırı bir şekilde infaz edildi. İnfaz kontrolsüz insanların bir anlık öfkesinin ürünü mü yoksa çok uzaklardan gelen bir fısıltı mı idi? Amerika Dışişleri Bakanının Kaddafi öldürülmeden birkaç gün önceki Libya ziyareti ve onu ölü olarak istemesi sanki bir tesadüf değildi. 

YENİ ŞAFAK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder