5.09.2014

ERDOĞAN'I DİNLEDİKLERİ SİSTEM ORTAYA ÇIKTI! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 'korsan savcı' talimatıyla dinlediklerini itiraf eden paralel polislerin, dinlemeyi iddia ettikleri gibi bilmeden ya da tesadüfi değil, 'Örümcek Ağı' yöntemiyle yaptıkları belirlendi. Sistem müfettiş raporuna da girdi



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen emniyetteki 'paralel yapı' soruşturması kapsamında hazırlanan soruşturma dosyasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın 'Örümcek Ağı' olarak tabir edilen bir sistemle takip edildiği ve Erdoğan'la birden fazla görüşme yapan herkesin uzun süre takip edildiği ortaya çıktı.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) savcılığa gönderdiği 'gizli' bir yazıda ise bu yöntemle elde edilen ve 121 internet sitesinde yayınlanan 'Alo Fatih' kayıtlarının da aynı şekilde elde edildiği belirtiliyor.
Müfettişlerin İstanbul İstihbarat, Terör, Mali ve KOM şubenin bilgisayarlarında yaptığı inceleme ile ortaya çıkartılan sinsi planda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örümcek ağı olarak tabir edilen bir sistemle sürekli takip edildiği anlaşıldı. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar hesap edilerek planlandığı belirtilen inceleme raporlarında Erdoğan'la birden fazla görüşen herkesin uzun süre takip edildiği kaydedildi.
ETRAFINI ADETA SARMIŞLAR
Neredeyse 7/24 takip edilen Erdoğan'ın bu şekilde tüm görüşmeleri kaydedildi. Kamuoyunda 'Alo Fatih' olarak bilinen ses kayıtlarının da bu şekilde elde edildiği ve internete servis yapıldığı belirtildi. Raporda, 'şüphelilerin, pozisyonlarındaki olası değişiklikleri de hesaba katarak dinlemelere yasal süsü vermeye çalıştıkları tespit edildi' ifadeleri yer aldı.
Şüphelilerin 'profesyonelce hazırlanmış plan dahilinde hareket' ettikleri kaydedilen raporda, 'şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarını yakın çevresini takibe aldığı, örümcek ağı olarak adlandırılan sistematik dinleme ağına birden fazla görüşme yapan herkesin dahil edildiği tespit edildi' denildi.
25 Aralık soruşturması sonrasında bazı telefon görüşmelerinin internette yayınlanması üzerine inceleme yapan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Alo Fatih olarak bilinen 12 ses kaydının soruşturma dosyasından sızdırıldığını belirledi. TİB sızan kayıtları savcılığa bildirdi. 25 Aralık soruşturması sonrasında bazı telefon kayıtlarının internet ortamında yayınlanması üzerine inceleme yapan TİB tespit ettiği usulsüzlükleri Telekomünikasyon İletişim Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik'in imzasıyla savcılıkla paylaştı.

STAR GAZETE | 04 EYLÜL 2014,

Hükümet'i devirmek isteyen Paralel 
Yapı'ya düzenlenen operasyonun 
üçüncü dalgasında şok eden 
detaylar…


Derin örgütün, 17 ve 25 Aralık 2013'teki seri kumpaslar öncesi; kabine üyelerine ve işadamlarına yönelik suçlamaları hazırlamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de özel bir oda hazırladığı ortaya çıktı.
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak' ve 'Casusluk" suçlamalarıyla gözaltına alınan emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Hamza Tosun'un da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkındaki soruşturma dosyasında yer alan bir tutanak, Paralel Yapı'nın ihanet odasını deşifre etti.
 17 Aralık operasyonundan yaklaşık bir ay önce kurulan odaya '14 Numaralı Oda' adı verildi. 19 Kasım 2013 tarihli tutanağa göre şube amirlerinin bilgisi dâhilinde 10 adet bilgisayar temin edilerek bu odaya kondu. Bilgisayarların 7'si daha önce hiç kullanılmamıştı. 2 bilgisayar Sahtecilik Büro Amirliği'nde görevli komiser yardımcısı M.F.Y.'ye, 1 bilgisayar ise Nitelikli Dolandırıcılık Bürosu'nda çalışan komiser yardımcısı H.K.'ye aitti. Bilgisayarlar, Kaçakçılık Daire Başkanlığına bağlı olan 'Komnet' ağıyla aktif hale getirildi.
HEMEN KAYITLARI SİLDİLER
17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından göreve gelen yeni ekip soruşturmadaki usulsüzlüklerin incelenmesi için çalışma başlattı. Deşifre olmayan paralelcilerin şubedeki diğer bilgisayarlara format atarak 'log' kayıtlarının silinmesi üzerine 14 Numaralı Oda kilitlendi. Oda tekrar açılınca içinde 5 bilgisayar bulunduğu tespit edildi. Mali Şube'deki tüm bilgisayarların seri numaralarını inceleyen ekip, kayıp 5 bilgisayarın Sahtecilik ve Dolandırıcılık bürolarına gönderildiğini ortaya çıkardı.
'RECEP AĞA' İSMİNİ TAKMIŞLAR
Paralel Yapı'nın kullandığı 10 bilgisayar, bilişim uzmanı polisler tarafından incelendi. Silinen bazı dosyalar geri getirildi. Yüzlerce sayfadan oluşan 50 adet Word dosyası ele geçirildi. Dosyalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'dönemin başbakanı', 'Recep Ağa', 'suç örgütü lideri' gibi ifadelerin kullanıldığı ortaya çıktı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder