22.08.2014

M.Kemal, Latife Hanım'ı büyükelçinin önünde dövmüş

M.Kemal, Latife Hanım'ı büyükelçinin önünde dövmüş
Araştırmacı Yazar Said Alpsoy, Mustafa Kemal'in eşi Latife Hanım'ı Amerikan büyükelçisinin önünde dövdüğünü söyledi.


Araştırmacı-Yazar Said Alpsoy,
 Kanal A'da Fatin Dağıstanlı'nın sunduğu 'Resmi Tarihten Gerçek Tarihe' adlı programa katıldı. Alpsoy, Mustafa Kemal Paşa'nın Başyaveri Rusuhi Savaşçı'nın 'derin devlet' kurarak uzun yıllar yönettiğini ifade etti.

YOUTUBE ; http://www.youtube.com/watch?v=BGAbX-RnBwQ

Said Alpsoy "Derin Devleti Atatürk'ün Başyeveri Rusuhi Savaşçı kurdu".


İşte Alpsoy'un o açıklamaları:

Atatürk'ün Başyaveri Rusuhi Savaşçı Osmanlı subayı idi. İstiklal Harbi'nde Atatürk'e Başyaver olmuş kesintisiz olarak da 1934 senesine kadar devam etmiş, 1934'te emekliye ayrılmış, 2.Dünya Savaşı'nda tekrar orduya dönüp sonra tekrar emekli olmuş, 1950'lerde ise vefat etmiş. Elimizdeki ansiklopedik bilgiler bu.

Başyaver Rusuhi'nin ilk derin devletin kurucusu olup, uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı bir örgüt var.

FİKRİYE HANIM'A SUİKAST

Fikriye Hanım'ın Çankaya Köşkü'nde başından tabancayla öldürülme iddiası var. Bunu yapan da Başyaver Rusuhi'dir. Bu katle dair ciddi delil Atatürk'ün Yanı Başında kitabı. Bu kitabın yazarıKemal Ulusu'dur. Ve yayını da Doğan Kitap. Sayfa 158-159.

ATATÜRK'E YILLARCA METRESLİK YAPMIŞ BİR KADIN...

Kitapta; Fikriye Hanım'ın o gün köşke gelip 'Paşa'yı görmem lazım' dediğini söylüyor. Sesini de yükseltmiş. Onunla Rusuhi ilgilenmiş, ikna etmeye çalışmış ve faytona binip gitmişler. Kısa süre sonra silah sesi gelmiş ve Fikriye Hanım'ı kanlar içerisinde köşke geri getirmişler. Fikriye Hanım, "Beni vurdular, hastaneye götürmeyin" demiş. Sonra zabıtlarda 'intihar etti' diye geçiyor. Bu Atatürk'ün bilgisi haricinde gerçekleştiği için Atatürk çok üzülüyor.

Bence bunun inandırıcılığı yok. Empati yapalım. Rusuhi Bey, Atatürk'e yıllarca metreslik yapmış bir kadını Atatürk'ün bilgisi dahili olmadan onu nasıl vurabilir?

'LATİFE HANIM'I BÜYÜKELÇİ'NİN YANINDA DÖVDÜ'

Latife Hanım'la Atatürk çok kavga ederlerdi ve Latife Hanım en ufak bir şeyde parlayan bir tip. Bir gün çok bilinen bir kavga vardır. Latife Hanım'a Fikriye diye bağırır ve Latife Hanım buna hiddetlenir. Atatürk ise onu dövmeye kalkar. İşte sus, şöyle yaparım falan filan. Zaten Amerikan Büyükelçisi'nin yanında Latife Hanım'ı dövdüğü bilinir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder