26.07.2014

Libyalı evsanevi komutan Abdulhakim Belhac


Libyalı evsanevi komutan Abdulhakim Belhac

Adem Özköse’nin Libyalı efsanevî mücahid komutanı Abdulhakim Belhac’la Sancaktar dergisi için yaptığı nefis bir mülakat vardı.
O mülakatın El Kaide ve cihad fıkhıyla ilgili bölümünü hatırlamanın tam zamanı...
***
Belhac:
“Biz bu konularda El Kaide’nin liderleriyle de konuştuk, onlarla tartıştık. İslam hangi amaç için olursa olsun savaşla ilgisi olmayanların öldürülmesine izin vermiyor. Savaşla ilgisi olmayan kadınların, din adamlarının, çocukların öldürülmesi İslam tarafından yasaklanmıştır.”
“İster Yahudi olsun ister Hıristiyan, zulmetmemiş bir sivile el sürülemez. Biz bu konuda Şeyh Usame’ye muhalefet ettik. Çünkü El Kaide işgal güçlerine karşı verilen mücadelede ‘onlar bizim sivillerimizi öldürürlerse biz de onların sivillerini öldürürüz’ fikrini savunuyor. Biz bu görüşün İslam’ın savaş hukukuna uymadığını düşünüyoruz.”
“Mücahid sivil öldüremez. Kâfirlerin sivillerini öldürmekte hiçbir beis yoktur şeklindeki görüş de sonradan ortaya çıktı. Çünkü Afganistan’da Ruslara karşı savaşırken Şeyh Usame de içinde olmak üzere kimse bu görüşü savunmuyordu. Ruslardan intikam almak, Rusları savaştan vazgeçirmek için gidip onların sivillerini öldürmüyorduk. Çünkü bunu herkes İslam’a aykırı görüyordu. Bundan dolayı da Rus sivillere karşı değil, sadece askerlere karşı savaşıyorduk.”
“İslam için savaşanlar, mücahid kardeşlerimiz aşırılıklardan uzak durup nebevi metoda uymak zorundalar. Bunun için de ulemanın sözüne itibar edip, nasihatlerine kulak vermeliler.”
“Cihad, İslam’ın önemli temellerinden biridir; fakat nasıl ki namaz kılmanın, abdest almanın kuralları varsa cihadın da kendine göre kuralları vardır. Namazın farzlarını yerine getirmediğinizde namaz olmazsa, cihadın farzlarını yerine getirmediğinizde de cihad olmaz.”
“Biz mücahidlerin Allah katında çok değerli insanlar olduklarına inanıyoruz; fakat herkesi Kuran ve Sünnet’in koyduğu kurallara, Hududullah’a uymaya çağırıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder